Culinary Ashtanga with Andrew Eppler

225.00 

Pridružite se vikend Ashtanga delavnici z Andrew Epplerjem! Priznani učitelj Ashtanga joge bo prvič obiskal Slovenijo in vodil ekskluzivno delavnico s kulinaričnim pridihom Tereza’s Choice.

To je edinstvena priložnost, da vadite pod vodstvom priznanega učitelja in se poglobite v asane, pranajame, mudre, bande in filozofijo Ashtanga joge. Ob odmoru pa se sprostite v lahkih kulinaričnih kreacijah Tereza’s Choice in doživite lahkotno sinergijo joge in polnovredne prehrane.

Datum: 25.10.-27.10.2024 
Lokacija: Nataraja studio,                                               Resljeva cesta 1 Ljubljana

Urnik

Petek 18:00-20:30

Uvod v Ashtango, raziskovanje osnovnih elementov

Delavnica se bo začela s temeljnimi elementi Ahstanga joge, vključno z dihom in bandho. Podrobno bomo obravnavali Surya Namaskar, stoječe položaje in tehniko Vinyasa. Govorili bomo o zgodovini tega stila joge in o tem, kako se je razvil v zahodno kulturo. Andrew včasih uporablja magijo in iluzijo, da ponazori točke o filozofiji joge in naravi človeškega zaznavanja. Po njegovem mnenju je joga raziskovanje in negovanje fizičnega počutja, osebnega zavedanja in notranjega okolja, ki nam vsem pomaga zamenjati neustrezne vzorce z bolj ustreznimi. Ta večer je namenjen vsem, ki jih zanima Ashtanga joga, ne glede na njihovo telesno pripravljenost ali kako dolgo že vadijo.

Andrew bo svojo delavnico začel z nekaj besedami o svojem pristopu h praksi. Naša prva praksa bo vodilno zaporedje, ki bo dajalo navodila in ideje za delo na naših sobotnih in nedeljskih sejah Mysore. V tradicionalnem okviru Ashtanga Vinyasa joge bomo raziskovali tehnike za izpopolnjevanje prakse:

– Dih in čas
– Bandha in njena vloga pri vadbi asan
– Bistvo Vinyase – Zgodovinska perspektiva in praktična uporaba
– Osnove terapevtskega dela
– Delo okoli poškodb
– Razvijanje trajnostne, vseživljenjske, neboleče in vesele prakse
– Smernice za komunikacijo med prilagajanjem drže
– Kako se izogniti poškodbam

Sobota 9:00-11:30

Led Primary Series

Vzeli si bomo čas, da se osredotočimo na zahtevnejše položaje in raziščemo ideje, kako se jim varno približati. Eden od ciljev tega razreda je študentom dati več možnosti za spreminjanje drže. Vsi pristopi bodo razloženi na način, ki ohranja dih in bandhe stabilne in neprekinjene. Vsak od nas ima v praksi različne izzive. Cilj te delavnice je poučevanje sekvenc Ashtanga na način, ki študente opolnomoči v njihovi lastni sveti, zdravilni, razvijajoči se, vseživljenjski praksi joge.

*Ali… Mysore Style Ashtanga joga*

Sobota 14:00-15:30

Mudra/Bandha in dih

Po vadbi asan bomo prešli na bolj subtilne prakse. Bandhe, ki jih uporabljamo v aštanga jogi, izhajajo iz praks mudre. Raziskali bomo temo mudre in specifične vaje, ki ustrezajo bandham. Mudra je obsežna veja joge in vključuje zelo raznolik nabor praks. S temi tehnikami lahko učenci veliko bolje razumejo, kaj bandhe počnejo in kakšno vlogo igrajo pri dihanju. Te prakse postavljajo temelj za asano in so bistvenega pomena za vadbo pranajame.

– Bandhe so podrobno razložene z ustrezno prakso Mudre
– Srce sonca in pomen Pingala Nadija
– Priprave na pranajamo
– Pomen Pratyahare
– Koše
– Vayus
– Čakre
– Nadis

Nedelja 9:00-11:30

Uvod v 2. serijo Ashtanga joge ali Mysore Style

Razpravljali bomo o tem, kako preiti na 2. serijo v vsakodnevni praksi in o praktičnih idejah za ugotavljanje, kdaj je to primerno storiti. Vmesni položaji lahko pomagajo ustvariti bolj uravnoteženo prakso in nas popeljejo skozi omejitve, ki nas zadržujejo v primarni seriji. Cilj tega predavanja je demistificirati 2. serijo in navdihniti študente, da nadgradijo svojo prakso.

Nedelja 14:00-15:30

Ashtanga Darshan

V naši zadnji delavnici bo Andrew govoril o filozofiji joge. Na podlagi dolgoletnih izkušenj z učenci sanskrta iz Mysora bo izrazil svoje poglede na to, kaj pomeni joga in kako opredeliti »tradicionalno prakso«. Razpravljali bomo o razmerju med Bhagavad Gito in Patanjalijevimi sutrami ter o tem, kako se brezčasni nauki joge nanašajo na našo sodobno paradigmo. Po predavanju bo dovolj časa za vprašanja in odgovore ter izmenjavo izkušenj.

– Teoretične osnove joge
– Temeljni namen vadbe joge
– Svoboda in osebna evolucija
– Pasti na poti
– Karma joga
– Buddhi joga
– Bhakti joga
– Radža joga

Biografija

Andrew Eppler has been practicing Ashtanga Vinyasa yoga for over 3 decades. Andrew is the director of Ashtanga Yoga Studio, the producer of Mysore Yoga Traditions film and organizer of Mysore Yoga Conference. Andrew teaches internationally and also runs an ongoing online yoga training with the help of the Sanskrit community in Mysore India.

Yoga has been a lifelong journey for Andrew. He has grown up with the practice and witnessed its evolution into world culture first hand. Andrew has spent many years studying the philosophy of the Nathamuni Sampradaya tradition that Sri Krishnamacharya belonged to. With the help and support of senior Sanskrit professors in Mysore Andrew has developed an approach to teaching physical postures that fits the modern paradigm. While staying grounded in traditional ideas about philosophy and the sequences of Ashtanga Vinyasa yoga, Andrew believes that there is inevitable evolution in yoga practice and uses a “global fusion” of techniques. He is constantly researching different methods, comparing techniques from yoga communities around the world as he travels, and refining them to create the best approach possible in his own teaching. Andrew sees yoga as an evolutionary process and strives to help each yoga student fall in love with the practice of yoga in a way that allows them to practice for their whole life and create their own evolving, healing practice that can be both a solitary practice and shared with other practitioners in a gracious, respectful way.

 

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za naročila nad 30€
Do brezplačne poštnine ti manjka še 30€

BREZPLAČNA POŠTNINA

Za naročila nad 30€
Do brezplačne poštnine ti manjka še 30€