Recept: Zeleni sok s sokovnikom Hurom

Recipes

Pitje sveže stisnjenih zelenjavnih ali sadnih sokov je zdravo in priporočljivo iz številnih razlogov – sokovi pomagajo pri ohranjanju telesnega zdravja, vplivajo na dobro počutje in preprečujejo številne bolezni. Poleg tega so naravni sokovi tudi odličen način za razstrupljanje našega telesa, saj čistijo kri in vsa telesna tkiva ter nevtralizirajo odpadne snovi presnove. Sveže stisnjen zelenjavni ali sadni sok je za marsikoga nepogrešljiv začetek dneva – tudi zame.

Vendar zame je jutro sestavljal 2dl zelenega smoothija (ne soka) in 2dl vode, da prebudim ledvička.  Iskreno rečeno se zelenih kašastih sokov prav nič več nisem veselila, ker sem dajala v svoj blender minimalno sadja in vse več zelenjave, kar je povzročilo veliko težav mojim brbončicam. Skrajen čas je bil, da si omislim sokovnik, ki mi bi olajšal zaužijte vseh teh zelenčkov in želja se mi je uresničila! V družini imamo zdaj novega člana z imenom Hurom, ima rdečo polt in neverjetno energijo, čisti se kar sam ter ustvarja neverjetne sokove!

SOKOVNIK HUROM

Sokovnik Hurom sodi v sam svetovni vrh sokovnikov s posebnim in edinstvenim patentiranim sistemom (Slow Squessing Sistem – od 40 do 80 obratov na minuto). S svojo edinstveno patentirano tehnologijo preprečuje segrevanje sadja in ohranja večinski del hranilnih snovi soku. Sokovnik sadje stiska, za razliko od tradicionalnih sokovnikov, ki sadje meljejo, trejo, sekljajo in tako izgubljajo dragocene vitamine, encime in minerale. V sokovniku Hurom je možno stiskati sadje, zelenjavo, sojo, stročnice, oreške – JA, tudi oreščke! Kar pomeni, da lahko naredim svoje mandljevo mleko, brez dodatnih finih cedil in neizprosnega stiskanja.

S svežimi sokovi najhitreje nahranimo celice in tkiva

Z novim sokovnikom Huromom HH druge generacije sem izjemno zadovoljna. Predvsem zaradi zelo dobrega okusa mojega zelenega soka in 3 minutnega čiščenja po uporabi. Predvsem sem opazila, da zagotavlja večji izkoristek in v primerjavi z drugimi sokovniki iz manjše količine sadja ali zelenjave iztisne več soka. Tako se zdaj z veseljem vstajam in uživam ob kozarcu svežega ekološkega soka za zajtrk, ki  je več kot le prijazen začetek dneva.

Zelenjavni sokovi nas oskrbijo z rudninskimi snovmi, vitamini in encimi, ki v kri prehajajo veliko hitreje, kot če bi jih zaužili v obliki trde hrane. Tako s svežimi sokovi hranila na najhitrejši način prehajajo v krvni in limfni obtok ter oskrbijo celice, tkiva, žleze in organe s hrano, telo pa se tudi najlažje znebi odpadnih snovi in nezaželenih toksinov.

Recept za Očiščevalni Zeleni sok

  • 100g eko špinače
  • 100g eko zelene solate
  • 1 eko jabolko
  • 100g eko blitve
  • 1 steblo eko zelene
  • malo svežega ingverja
  • 1dl vode

Jabolka in zelenjavo operemo. Jabolka razrežemo na četrtine.

Jabolka in vsako zelenjavo sočimo v sokovniku Hurom, na koncu dodamo vodo. Ga natočimo v kozarca in postrežemo.

*Pomembno je da imate na voljo ekološke sestavine, saj je zadnje kar si želite, da v svoj sistem še hitreje prejmete toksine in pesticide.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More deliciousness