Odpoklic Tereza’s Choice humusa

Daily

Dragi moji bralci, podporniki in kupci,

Danes se vam javljam z drugačno objavo, a jo želim napisati, ker verjamem v zdravo prehrano in v mojo zavezo, da je vaše zdravje in varnost na prvem mestu. Zadnjih nekaj dni je bilo zame zelo napetih in čustvenih, saj so – kot ste verjetno mnogi zasledili – prišlo do odpoklica treh mojih izdelkov:

  • BIO HUMUS TEREZA‘S CHOICE (vrsti: pečena paprika in rdeča pesa, 140 g) z rokom uporabnosti “uporabno najmanj do 14. 11. 2021, lot: 20201114” in
  • izdelek HUMUS S TARTUFI TEREZA‘S CHOICE (260 g) z rokom uporabnosti “uporabno najmanj do 17. 1. 2021, lot: 20201218”.

Do odpoklica je prišlo, ker so med analizo sezama indijskega izvora, ki je prisoten v tahiniju, eni izmed manjših sestavin humusa, ugotovili prisotnost etilen oksida, ki je višja od zakonsko predpisane vrednosti. Seveda smo takoj ukrepali. Kot rečeno: vaše zdravje je za mene na prvem mestu! Koliko je tega sezama v vsakem kozarčku humusa? Neprimerljivo malo, 4 %, a to zame ni pomembno. Sem pa hvaležna, da imam tako dobre partnerje, ki delijo moje vrednote in imajo vzpostavljen dobro delujoč sistem sledljivosti sestavin, da smo lahko tako hitro reagirali.

Če ste torej kupili te tri izdelke v mesecu decembru, vas prosim, da ga odnesete nazaj v trgovino oziroma zavržete. Previdnost nikoli ni odveč.

Dragi moji, iskreno obžalujemo, da se je kljub številnim preventivnim ukrepom, ki jih vsakodnevno izvajajo pri proizvajalcu, vse-evropski problem sezama dotaknil tudi nekaterih naših izdelkov. A na takih primerih napredujemo in rastemo še bolj.

Hvala, ker verjamete v zdravo hrano in hvala, ker nam zaupate. Upam, da smo zdaj še bolj dokazali, da ste nam na prvem mestu.