Sirarska delavnica / Bazilika

Daily

Pred nekaj dnevi odprem Facebook in zagledam update od Bazilike, ne tokrat niso na sliki omamno okusne jedi, ampak povabilo na sirarsko delavnico. Brez premisleka pošljem mail, plačam in zvabim zraven svojo drago mamo.

Pod vodstvom Barbare Prezelj, smo se v torek, 8 damic in en pogumen moški, učili izdelovanja različnih mladih svežih sirov. Z mami sva pred delavnico opravile še zadnje opravke tik pred zdajci, sparkirali v bližnji ulici* in stekli čez zebro do Bazilike. 18:01 in ne nisva zamudili. V miru spijeva še čaj in domače brezalkoholno pivo ter se spogledujeva s privlačnimi čokoladnimi, višnjevimi in skutinimi pitami, ki so tako znane v družini Bazilika. Najino pozornost sva raje preusmerili k klepetanju in učenju novih veščin. Še dobro, ker na jedilniku ni manjkalo okusnih sirov z raznoraznimi zelišči.

Za mizo je vsak dobil svoje pripomočke in sestavine. Po kratkem Barbarinem uvodu o osnovah sira in izdelovanju, som vsi že komaj čakali, da poiskusimo svoj talent v izdelovanju sirčkov. Naš entuziazem je parkrat vrgel ven varovalko, a kljub začetnemu kaosu smo spravili skupaj 9 božanskih mladih sirov.

Večer je bil popoln: druženje ob degustaciji različnih vrst sira in lahka skrbno pripravljena večerja, ki so jo pripravili iz domačih sirčkov in na koncu, izjemna domača limonina krema iz rikote, biskvita in jagodami. Lepega večera ni naredila le dobra hrana, ampak tudi prijetna družba. Bilo je res fino. Hvala vsem za družbo in klepet!

*Pomembna informacija, da se vam v centru mesta ne sme muditi! Nekako sva zaradi tega pozabili plačati parkirnino, seveda naju je po prijetnem kulinaričnem dogodku pričakalo tudi prijetno obvestilo redarstva. Ampak, ker je bil želodček poln dobrot sva račun oz. obvestilo skrili za naslednjič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *