Zapisi

Kulinarične joga počitnice

351 HQ AG2 7735 2

Pridruži se mi na počitnicah na Kreti, v skriti vasici z imenom Tertsa, kjer so me popolnoma prevzele tamkajšnja unikatnost, umirjenost in oddaljenost od turističnega ’šundra’.

Prvi termin: 15.09.2023-22.09.2023

Drugi termin: 22.09.2023-29.09.2023

Untitled 1

tertsa

Kaj nas čaka?

Čaka nas vsakodnevna jutranja praksa joge s pogledom na morje, ki jo bo z nami delila Nathalie Gesche, jogistka, ki že mnogo let sobiva s Tertso in vas bo v tednu dni naredila gibke ter pretočne; za prenočišča, ki so v kretskem stilu, preprosta in čista, bo poskrbel energični Lambros; za zdrave obroke, poleg mene seveda, pa Lambrosova mama, ki kuha značilno južnokretsko hrano.

398 HQ AG2 7783

Zakaj Tertsa?

Tertsa je poseben kraj, kjer vas bodo spremljali zvoki narave, bučanje morja in prijazna klima; papajo, banane ter granatna jabolka pa boste imeli na dosegu roke. Spakirajte kopalke in brisačo, za sončno kremo lahko poskrbi lokalna kozmetičarka Rea, ki meša kozmetiko in nabira kretska zelišča glede na moč lune. Teden dni bivanja v drugačnem okolju vam bo dal novih energij za zimsko obdobje, ki bo pred vami.

FOOD 0615

Hrana

Tereza’s Choice oddih je tudi zelo kulinarično obarvan, kjer je zdrava prehrana zelo pomembnega pomena. Hrana je tradicionalno Kretska sveža in napolnjena s soncem. Zajtrki so raznovrstni obogateni  s svežim tropskim sadjem in z  zdravo ekološko izbiro, ki bo vsakega napolnila z energijo in pripravila na dolg dan prebiranja dobrih knjig na plaži. Na voljo je tudi okusno  veganska izbira. Zdrave večerne obroke bosta kuhali, poleg mene seveda, Lambrosova mama, ki kuha značilno južnokretsko hrano. Na dveh delavnicah se boste z mano tudi naučili vznemirljive umetnosti fermentacije in tradicionalnih grških jedi. Vse sestavine pa bomo dobili od sosednjih kmetov in z vrta.

Joga

Joga z Nathalie je primerna za vse stopnje in vse starosti. Vsako jutro se bomo z njo gibali eno uro in se spoznavali s Hatho jogo. ‘Tha’ – luna, ‘Ha’ – sonce. Hatha yoga je znanost o čiščenju telesa in prebujanju pranske energije. Hatha yoga uravnoveša levo in desno stran telesa, žensko-moško energijo, jin jang našega telesa.

YOGA 1125
FOOD 1003

Kulinarične delavnice

1. Tereza’s Choice delavnica
2. Delavnica grške kuhinje

Reiki z Reo

25 minutna Reiki seansa z lokalno kozmetičarko in zeliščarko Reo.

WhatsApp Image 2023 01 24 at 21.47.43
47e29f9fe96a1771642fb05ac8a8fd00 L

DELAVNICA GRŠKIH PLESOV

Delavnica z grškim koreografom in učiteljem.

Izbira nastanitve

Na voljo so različni studiji v vasi. Vsi s pogledom na morje, nekaj korakov do samotne obale z ležalniki in najlepšega joga studija. 

Studio Lambros

Pogled na morje, obkrožen s plantažami ekoloških banan. Brezplačni wifi, klimatska naprava in manjša enostavna kuhinja. 
CENA 
990 EUR na osebo
900 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma Lambros

Pogled na morje, obkrožen s plantažami banan. Brezplačni wifi, klimatska naprava in manjša enostavna kuhinja z večjo dnevno sobo.
CENA 
1.050 EUR na osebo
950 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma Kiki

Pogled na morje, dostop do plaže je le par korakov stran. Brezplačni wifi, klimatska naprava in manjša enostavna kuhinja z balkonom in jedilnico.
CENA 
990 EUR na osebo
900 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma Popi

Pogled na morje, apartma je razdeljen na dva nivoja. Dve zakonski postelji, ena je dostopna z lestvijo. Ena kopalnica. Brezplačni wifi, klimatska naprava in manjša enostavna zunanja kuhinja.
CENA 
1.150 EUR na osebo
990 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma Popi II

Prijeten apartma s pogledom na ekološki vrt. Nahaja se v pritličju z leseno teraso, obdano z drevesi. Imate tudi dostop do vrta, kjer si lahko naberete sadje in zelenjavo. Morje je oddaljeno le 3 min hoje.
CENA 
1.150 EUR na osebo
990 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma Popi III

Manjši apartma s pogledom na morje z manjšo zunanjo kuhinjo in balkonom. Prost dostop do vrta, kjer si lahko naberete sadje in zelenjavo. Morje je oddaljeno le 3 min hoje.
CENA 
1.050 EUR na osebo
900 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma na plaži – zgornji

Apartma direktno na plaži le par korakov do morja. Klimatska naprava, brezplačen wifi, manjša kuhinja z balkonom.
CENA 
1.300 EUR na osebo
1.050 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma na plaži – spodnji

Apartma direktno na plaži le par korakov do morja. Klimatska naprava, brezplačen wifi, manjša kuhinja z balkonom.
CENA 
1.300 EUR na osebo
1.050 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma na plaži – Giannis

Apartma direktno na plaži le par korakov do morja. Klimatska naprava, brezplačen wifi, manjša kuhinja z balkonom.
CENA 
1.300 EUR na osebo
1.050 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma Rodula

Apartma blizu morja z veliko spalnico, dnevno sobo, kuhinjo in jedilnico. Klimatska naprava, brezplačen wifi, velika terasa s pogledom na morje in plantaže banan.
CENA 
1.250 EUR na osebo
1.050 EUR na osebo – studio za dve osebi

Apartma ob joga studiju

Unikaten apartma z ročno izdelanimi detajli. Le nekaj korakov do joga studija in veličastnim razgledom na morje. Klimatska naprava, brezplačen wifi, manjša kuhinja in večja terasa.
CENA 
1.350 EUR na osebo
1.050 EUR na osebo – studio za dve osebi

Pri opisih in fotografijah lahko pride do odstopanj in ni nujno, da odražajo dejansko stanje namestitev.

314 HQ AG2 7679

Cena vključuje

– bivanje v apartmajih 7x,
– celotedensko jutranjo joga prakso (vse stopnje dobrodošle) z Nathalie Gesche,
– dve kulinarični delavnici,
– zdrave grške zajtrke 7x,
– zdrave grške večerje 7x,
– 25 minutna Reiki masaža,
– obisk sosednje vasi Mirtos,
– delavnico grških plesov,
– darilno vrečko ob prihodu.

Cena ne vključuje

večerne meditacije (po dogovoru, donacijsko plačilo)
– prevoz z letališča Heraklion do Tertse (lahko organiziramo mi; cena je odvisna od števila prijav)
– letalski prevoz iz Ljubljane – priporočamo agencijo TA Palma, kjer lahko prejmete popust, če se udeležite Tereza’s Choice počitnic. 

429 EUR (z vključeno check-in prtljago do 20 kg) Ljubljana – Heraklion – Ljubljana

Rezervacije in plačila do zapolnitve mest direktno mail mediteran@palma.si  z obveznim pripisom Tereza’s Choice. TA Palma letos ponuja garancijo fiksne cene goriva. V okviru First minute prijav do 31.1.2023 in sicer z vplačilom 1€/osebo za t.i. FIKSNO CENO GORIVA v TA Palma zagotavljajo, da v primeru spremembe cene goriva na svetovnih trgih, kot tudi odhodnih in namembnih letališčih, cena vašega aranžmaja ostane nespremenjena oz. ne boste deležni spremembe cen zaradi spremembe cene goriva. Preberite splošne pogoje poslovanja: https://www.palma.si/splosni-pogoji/

LETALSKE KARTE IZ GRADCA: Nizkocenovni leti – 
https://www.corendonairlines.com

– alkohola in sadnih pijač
– malice ali kosila

Odpovedi

Če naročnik želi odpovedati udeležbo programa, mora to storiti pisno. Datum pisne odpovedi je osnova za obračun stroškov odpovedi (po ZVPot t.i. “odstopnina”). V primeru odpovedi se pri izračunu odstopnine upošteva naslednja lestvica: 
–          Akontacijo 200 € organizator zadrži za vse administrativne stroške
–          do 60 dni pred odhodom zadrži organizator 65% cene aranžmanja
– do 30 dni pred odhodom organizator zadrži 100% cene aranžmaja
– če se potnik ne pojavi, ali odpove aranžma že po njegovem začetku, organizator zadrži celotno vplačano kupnino.
 
Vsak udeleženec je seznanjen s situacijo glede Covid-19 in podobnim nepredvidenim situacijam in vplača kupnino ob zavedanju, da se ta lahko spreminja, s tem pa tudi ukrepi držav. Vse aktualne informacije glede Covid-19 in situacije v Grčiji so dostopne na spletni strani http://www.atene.veleposlanistvo.si/index.php?id=5992
Organizator si pridružuje pravico spremeniti program, če okoliščine ne dopuščajo izvedbo planiranega programa.
Organizator si pridružuje odpovedati izvedbo programa, v primeru, da nastopijo okoliščine, zaradi katerih programa ne bo možno izvesti v skladu z dogovorom. V tem primeru ima naročnik možnost: 
– ali zahtevati vračilo vplačane kupnine, pri čemer organizator zadrži 200€ od plačane kupnine  
– ali koristiti storitev v naslednjem letu, pri čemer organizator zadrži celotno kupnino. Ta znesek se prizna naročniku kot dobroimetje (oz. osebi, ki bo namesto njega koristila storitev), brez obrestovanja, pri naslednji storitvi. 
Če med izvajanjem programa pride do poslabšanja situacije glede Covid-19 ali kateregakoli drugega razloga in se, posledično, meje držav zaprejo, ali se uvede karantena ob prihodu v Slovenijo, organizator ni dolžan kriti kakršnikoli stroškov, povezanih s to situacijo (kot npr. podaljšanja bivanja v tujini, izguba dohodka zaradi karantene …). Organizator zadrži celotno vplačano kupnino v primeru, da se je storitev že začela izvajati.
Organizator ni odgovoren za eventuelne spremembe, odpovedi, etc. s strani prevoznikov in agencij na destinaciji:  začetna lokacija – Kreta in nazaj
S prijavo na Joga kulinarične počitnice  se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in v celoti prevzemate odgovornost za svojo udeležbo na vseh predvidenih aktivnostih.

Screenshot 2021 05 13 at 20.22.40
351 HQ AG2 7735 2

Kako se vam zdi?

Napišite svoje mnenje.

  • Pozdravljeni škoda da ni kulinarična joga počitnice sedaj, bi lahko še jaz in sestra šle.
    V jesenski počitnicah boste tudi izvedli kulinarično jogo.
    Vse dobro in lepo.

    • Pozdravljena Anka, žal bodo letos samo navedeni termini. Kmalu pa organiziramo retreat 29.10. v Istri če bi vas zanimalo? Vse lepo! Tereza