Kakšen teden je za mano! Vem, da sem preskočila naš presni ustvarjalni petek na presni akademiji Matthew Kenney, vendar res ni bilo nič za pokazati, saj smo zelo malo jedi dokončali. Enako velja tudi za danes. Naredili smo cimetove roladice, presne seveda, presno solato (ceviche) s kokosovim mesom in pa različne sire in presne kruhke.

Sem pa imela zato bolj zabaven vikend, saj je moja draga prijateljica Liza prispela direktno iz Indonezije in razkazala svojo zagorelost in pozitivno energijo. Celo nedeljo sva preživeli okoli Santa Monice, razkazala sem ji vse najboljše eko kavarnice, bio restavracije in smuti bare. Podobno kot jaz je že prvi dan odrvela v Whole Foods in skoraj prenočila tam. Tudi ona je bila v svojih bio nebesih. Morda si nekateri mislite, da sva malo nori, ko skoraj vsakega prodajalca sprašujeva ali je ta kokosova voda in mandljevo mleko nesladkano/presno/bio. Ampak hej, sva vsaj dva norca s sijočo kožo in mislim, da je trud poplačan.

Na tej točki vam predstavljam pe en recept, za katerega bo vaša koža zelo vesela. Preprost avokadov preliv, ki ga lahko uporabite za solato/pašto/kvinojo itd.

sestavine

1 velik (ali 2 majhna) zrela avokada

1/4 skodelice olivnega olja

1 pest svežega koriandra

1 jalapeno, čili (odstranjena semena)

1 strok česna

sok 1 limete

1 JŽ medu

2 JŽ jabolčnega kisa

1/4 skodelice vode (morda želite še več, če želite, da je redkejša polivka)

ščep soli in popra

Zdaj prihaja najtežji del… Saj ne, res je enostavno, samo zblendajte vse sestavine razen olivnega olja. Dodajte ga čisto na koncu in ponovno za kratek čas zblendajte.