To ni recept, je pa recept za noro dobro frizuro! Ko se preseliš na drugi konec sveta kot je Nova Zelandija, se tiste čisto rutinske stvari popolnoma porušijo… kot je recimo frizer, ki mu lahko zaupate! Čakala sem in čakala, seveda se nisem spravila do zadnjega trenutka. Na srečo sem naletela na mali skriti frizerski salon na vogalu soseske Old Mill Road v Aucklandu. Lepa starinska vhodna vrata odprejo rešitev za mojo ubogo neurejeno frizuro… Darc Hair – zame najboljši frizerski salon v Aucklandu.

Ta eklektični in ustvarjalni salon s visoko kvalificiranimi stilisti je zdaj moj “go-to” 3-urni lepotni oddih. Res občudujem dekleta, ki vsakodnevno pridno skrbijo za svoje lase in imajo za vsak pramen drugačen izdelek, žal nisem ena izmed njih. Sem pa tista, ki kdaj smukne z mokrimi lasmi v kuhinjo oz. shrambo in si nanese kokosovo olje, ker se lasje enostavno ne dajo več razčesati. Pustim kokosovo olje nekje 20 min, kot masko in dobro sperem in ponovno šamponiram.

Toda, ko moj paž ni več paž, je skrajničas za moj frizerski mesečni obisk, kjer pridno sedim tri ure in pijem njihov eko čaj. Recept za lepe valovite, poskočne lase? Zaupanja vreden frizer in kokosovo olje (ko ni že prepozno!). 🙂

MG 4808sm MG 4849sm MG 4825sm