Obožujem pripravo receptov za prihajajoče letalsko potovanje! Zakaj? Ker tako lahko s ponosom rečem “no thank you!” stevardesi, ki mi ponuja misteriozno hrano napolnjeno s 1001 aditivom z vozička. Z veseljem raje odprem svojo zdravo pripravljeno malico, ki mi bo pomagala premagati neizogibni jet leg in napihnjenost.  Res se splača in verjemite mi, da vam bo čisto vsak sopotnik zavidal.

Healthy recipes for travel

Kaj se skriva v mojem potovalnem kovčku?

Mish Mash Solata (recept spoda)
Presne kroglice (za recept kliknite tukaj)
Ekološki oreščki & Suho sadje
Energetske ploščice/kupljene ali pripravljene doma (za recept kliknite tukaj)
Jabolka & Banane

Healthy Travel

Kaj sem se naučila na svojih dolgih letih do Nove Zelandije?

1. Spakirajte hrano, ki ni potrebno, da je hlajena. Vse našteto je lahko vsaj 24 ur na sobni temperaturi, preverjeno. Pogosto pripravim vse kar vegansko, saj z mlečnimi izdelki lahko tvegam, da se moja malica hitro pokvari.

2. Vedno vzemite s seboj svojo flaško po želji tudi svoje železne slamice. S svojo flaško lahko po varnostnem pregledu napolnim z vodo in se tako izognem nakupu nepotrebne plastike. Večina letal ima tudi možnost polnjenja. Na letalu pijem ekstra veliko količino vode, kar neverjetno pomaga pri dobrem počutju kasneje.

3. Izogibajte se pripravi tekočih receptov. Pogosto me vprašate “Tereza pa a lahko to vse sploh odneseš na letalo?!” Seveda lahko dokler ne spakirate juhe ali kakšne enolončnice! S seboj lahko vzamete karkoli, vedno priporočam pripravo kuhane ajde ali kvinoje/prosa, dodatek pečene sezonske zelenjave in kakšno žlico humusa ali Tereza’s Choice namazov.

4. Res ni potrebno jesti letalske hrane! Saj verjetno že veste, letalska hrana je najslabše kvalitete, napolnjena z aditivi in je popolnoma neokusna. Predvsem pa večino leta presedimo, kar pomeni, da res ne potrebujemo ogromne količine hrane, da preživimo dolg let. Malce postenja nam ne bo škodilo.

Mish mash solata

Recept je zelo enostaven. Skuhamo ajdo v slanem kropu. Medtem narežemo sladek krompir, korenček in navaden krompir ter prelijemo z olivnim oljem in malo soli. Postavimo v pečico na 200 stopinj celzija in pečemo 20 minut. Ko je vse pečeno, vse skupaj zmešamo z ajdovo kašo. Prestavimo v stekleno posodo in dodamo zraven še solato ter avokado. Pokapamo z malce limoninega soka. Zraven dodamo še eno veliko zvrhano žlico Tereza’s Choice fermentiranega namaza. Pokrijemo in vzamemo s sabo na letalo ali v službo. Ko smo pripravljeni pa vse skupaj dobro premešamo in serviramo.

Healthy Buckwheat Salad

 

mish mash solata

  • 100 g ajdove kaše (ali kvinoje/prosa)
  • 1 sladek krompir ali buča
  • 1 korenček
  • 1 pastinjak ali krompir
  • velika pest sezonske solate ali kodrolistnatega ohrovta
  • 1/2 avokada
  • 1 žlica humusa ali Tereza's Choice fermentiranega namaza